KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Yeşilyöre İmam Hatip Ortaokulu

"Afacanlar iş başında"sinama etkinliğimizi gerçekleştirdik.

DOĞAL BİR AFET OLAN DEPREM TATBİKATI

May

Öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin keşfedilmesi, etkili rehberlik ve doğru yönlendirme yapmak eğitimin vazgeçilmezi. Bizler öğretmenleri dahi ummadık öğrencilerden farklı yetenkleri gördükçe mutlu olduk. Değer yargılarını pek umursamaz sandığımız öğrencimizin çok güzel şiir yorumladığını görmek eğitimin yaşam boyu devam eden ve yenileme ihtiyacını anladık.

Etkili rehberlik ve yetenek taraması adına resim çalışmalarını hızlandırıp sergi açacağız. Edebiyat alanı hakeza diğer bir Kalite Takip sistemi projesi olarak bu alanı destekledi. Spor vazgeçilmezleri olsa da bu alanda Müdürlüğümüzün Yetenek Tarama Sınavına gönderek öğrencimiz olmamasına üzüldük.

Mesleki derslere kaabiliyeti olanlar cübbeyi giyip tilavet yapması ve her braş öğretmeninin Rehberliği takdire şayandır.

May

Öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirilir.

Bu doğrultuda okulumuz farklı sınıf kademelerinden öğrencilere şiir okuma ve ezberleme etkinliği gerçekleştirildi. Duyguların su olup aktığı, rüzgar olup estiği, Üstadlların yüreğe dokunan mısraları öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine kapı araladı.

Kalite Takip Sisteminin bu etkinlikleri öğrencilere değer yargılarını hatırlatmasının yanı sıra okula karşı olumlu tutum geliştirmesi daha güzel oldu.

May

Okulumuz LGS son sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze performans değerlendirme sınavları planlanır ve uygulanır. Ay sonunda öğrencilerin performans değerlendirme sınav sonuçlarına bakarak bir değerlendirme yapılır.

Konuyla birebir ilgilenip deneme sınavı evrakını takip sonuçları ilan olarak tüm süreci yöneten Türkçe Öğretmeninimiz Melike TÜLÜCE Hanımefendiye okul aile birliği ve velilerimiz adına teşekkürü borç biliriz.

Öğrencilerin akademik başarılarını tespit etmeye yönelik okul bazında, ulusal ve uluslararası düzeyde ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapılarak gerekli stratejiler geliştirilir ve uygulanır.

May

İmam Hatip Ortaokullarının mesleki dersleri tatbik çalışmaları kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Mehmet Akif BAYANA tarafından mescidde Mesleki uygulamaya katılacak öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarını desteklemek amacıyla Fatiha sûresi, namaz sureleri Yasin-i Şerif ve Aşırlar üzerinde çalışma yapılmıştır. Bu sûreleri cuma namazında okuyabilecek kadar mahreç ve tecvit kurallarına göre okuyabilmeleri sağlanır.

Nis

Okulumuzda ezanı güzel okuma yarışması hazırlıkları iki ay önce başlamıştı. Öğrencilerimiz uzun zamandır yaptıkları çalışmaların neticesini aldılar. Yarışmada birbirinden güzel tonlamalar dinlendi. Önümüzdeki yıl makamlı olarak okuma yarışmasının ön hazırlığı olmuştur.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Akif BAYANA öncülüğünde ve zümre arkadaşları desteği ile Kuarnı Kerim tilaveti ile başlayan yarışma heyecanla tamamlandı. Emeği geçenlere velilerimiz ve okul aile birliğimiz adına teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin gayreti ile tüm sınıflar arası hadis ezberleme ve hayatına tatbik yarışması düzenlendi. Emeklerinden dolayı Ayşenur IŞIK AKSU Hanımefendiye ve Mehmet Akif BAYANA Beyfendiye teşekkürü tüm velilerimiz adına borç biliriz.

Nis

Okulumuz Türkçe ve Fen Bilimleri ögretmenlerince organize edilen devletimizin kuruluş beratı olan ulusal egemenlik günü okulumuzda anlam buldu. Emeklerinden dolayı Azade Zişan KANADIKIRIK hanımefendiye ve Melike TÜLÜCE Hanımefendiye okul aile birliğimiz ve velilerimiz adına teşekkürü borç biliriz.

Nis

Sınıf rutinleri, sınıflarda ortak dil ve aidiyet duygusu oluşturma konulu Kalite Takip Sistemi Etkinlikleri olarak Mart Ayı içerisinde İstliklal Marşının kabulu, Çanakkale deniz zaferi ve çanakkale şehitlerini anma proğramı ramazan paylaşmak temalı sınıflararası ortak dil ve aidiyet çalışmaları kapsamı gereği her sınıftan bir gurup öğrenci seçilip tüm kademelerin ortak çalışması ve kaynaşma adına kollektif çalışmalar yapıldı.

Farklı kademe ve sınıftan öğrenciler arasında aidiyet duygusu geliştirme hedeflenmesi yanı sıra okulda ortak dil ve duygu gelişimi temalı faaliyet Türkçe öğretmenimiz Elif DAVARCI tafarından tertiplenmiştir.

Toplamda iki yarışma ve iki belirli gün ve haftalar faaliyeti ve Ramazan Paylaşmak temalı sınıflara sunu etkinliği ile oratk dil ve aidiyet duygusu hedeflenmektedir.

Nis

Öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları öğrencilere test şeklinde verilerek Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati uygulaması gerçekleştirilir. Özellikle Deneme Sınavlarında yapılan yanlışlar kontrol edilip ilgili öğretmenimiz tarafından çözümü sunulmaktadır.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşenur IŞIK AKSU kordinesinde Hadis Öğrenme ve Hayatına tatbik amaçlı Hadis Öğrenme Yarışması düzenlendi. Yarışma bir sürükleyicilik teşkil etse de amaçlanan esas Meslek Derslerinin Kazanımlarına vakıf olmadır.

Mrt

Bahçe bakımı proje ile daha güzel

Mrt

Uygun mekanlarda İslam Medeniyeti Koridoru oluşturma etkinliğini öğrencilerimizin hikmet dünyasına katkı sunacak şekilde maneviyatımıza ve düşünce hayatımıza örnek, önde gelen şahsiyetlerin portre ve örnek hayatları asıldı. Öğrencilerimizin sürekli geçtiği mekan tercih edilerek, gizil öğrenmeye uygun k hale gelen ortamdan amaçlanan merak etme araştırma ve okumayla hikmet dünyamızı aydınlatan şahsiyetleri örnek alaması ümid edilmekte.